Selecteer een pagina

Wie er even heerlijk tussenuit wil, heeft de keuze uit verschillende leuke vakantiebestemmingen. Niet alleen binnen Europa zijn er veel leuke plekken te vinden waar je heerlijk vakantie kunt vieren, ook buiten Europa zijn voldoende prachtige bestemmingen te vinden. Één van die bestemmingen is het mooie eiland Curacao. Dit eiland kent vele Nederlandse invloeden en is dan ook erg populair onder Nederlandse toeristen. Op dit eiland vind je een prachtig aanbod van zon, zee, strand en vooral veel gezelligheid. De ideale plek dus voor een heerlijke vakantie.

Prachtige stranden

Het eiland Curacao heeft meerdere prachtige stranden. Omdat het eiland niet heel erg groot is, is er altijd wel een mooi strand in de buurt van je verblijf. Een aantal van de populaire stranden zijn Kleine Knip, Grote Knip, Blue Bay en Kas Abao. Op deze stranden kun je genieten van een prachtige zee, een heerlijk strand en mooi weer. Het ene strand is wat drukker dan het andere, dus afhankelijk van waar je naar op zoek bent, kies je het strand wat goed bij jou past.

Willemstad

De grootste stad van het eiland is Willemstad. Deze stad ligt redelijk centraal op het eiland en deze plek mag je tijdens je verblijf op Curacao eigenlijk niet missen. Een bekend beeld van deze stad is de Pontjesbrug, die de twee delen van de stad met elkaar verbindt. Heerlijke restaurants, gezellige winkelstraatjes en de altijd drukbezochte markt. Je hoeft je hier geen moment te vervelen.

Pratische info

Op Curacao hoef je geen taalwonder te zijn om je verstaanbaar te kunnen maken. Een groot deel van de bevolking op het eiland spreekt namelijk Nederlands. Het is vanuit Nederland ongeveer negen uur vliegen naar het vliegveld van Willemstad. Het is aan te raden om voor vertrek al een visum voor Curacao aan te vragen, zodat je bij aankomst op het eiland meteen kunt gaan genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft.