Selecteer een pagina

Het mooie weer komt er weer aan en daarmee ook de zomervakantie! Want als we heel eerlijk zijn, we zijn allemaal wel aan vakantie doe waarschijnlijk. Dag in, dag uit aan het werk. Misschien ben je zelfs wel aan het thuiswerken op het moment door de huidige COVID-19 situatie. Dit kan ondanks dat het makkelijk vanuit huis werkt ook heel vermoeiend zijn. Kortom, we willen er allemaal wel even tussenuit. Het gaat alleen niet meer zo makkelijk als twee jaar terug allemaal. Toen konden we nog gaan en staan waar we wilden, vloog je zomaar even naar het buitenland en was op je vakantiebestemming van alles te beleven. Dat is nu niet meer het geval. Op het moment kunnen we alleen nog in ons eigen land terecht voor een vakantie. Maar dit kan natuurlijk net zo leuk zijn. Er is namelijk nog redelijk veel keuze in vakantiebestemmingen in Nederland. Zo zijn er nog genoeg vakantieparken te bezoeken of hotels die open zijn. Heb je er wel eens over nagedacht om een keer een weekje of twee naar een Waddeneiland, bijvoorbeeld om een Last minute Ameland te boeken? Er zijn namelijk genoeg websites waar je eilandvakanties zoals een Last minute Ameland kan boeken. Dit kan namelijk net zo leuk zijn als een vakantie in het buitenland! In deze blog lees je waarom het zo leuk kan zijn en wat je allemaal kan doen tijdens zo’n vakantie!

Waarom zou ik voor een Last minute Ameland kiezen?

Je vraagt je misschien wel af wat er dan zo leuk aan is en waarom je voor een Last minute Ameland zou kiezen. Omdat het gewoon een heel leuk en interessant eiland is!

Ameland heeft namelijk best een interessante cultuur. Het eiland mag dan wel tot de provincie Friesland behoren, maar er wordt geen Fries maar Amelands gesproken! Dit is een dialect waarbij er gebruik wordt gemaakt van de Friese grammatica en dus een beetje op Stadsfries lijkt. Voor kunstenaars is Ameland ook heel aantrekkelijk. Van het mooie landschap van het eiland zijn bijvoorbeeld hele mooie schilderijen te maken. Daarnaast zijn er een aantal musea te bezoeken. Ameland kent ook een hele lijst aan monumenten om te bezoeken, zowel rijksmonumenten als oorlogsmonumenten! Een cultuurelement waarvan de Amelanders liever niet willen dat niet-eilanders zich er mee bemoeien is Sunneklaas. Dit is hun eigen variant op Sinterklaas. De eilanders hebben dan ook liever dat bezoekers het eiland rond 5 december zo veel mogelijk vermijden, maar vaak boek je een Last minute Ameland toch in de zomer!

Ook wat betreft natuur is Ameland een onwijs mooi eiland. Van het mooie strand met hoge duinen tot de bossen, er is van alles te zien op Ameland!

Wat kan ik allemaal doen tijdens een Last minute Ameland?

Er is eigenlijk van alles te doen tijdens je verblijf op Ameland! Zo kan je bijvoorbeeld:

  • Naar het strand
  • Fietsroutes plannen
  • Dagjes naar de verschillende dorpen
  • De verschillende musea en monumenten bezoeken

Zo’n Last minute Ameland kan dus hartstikke leuk gemaakt worden. Er zijn veel verschillende verblijven, dus bekijk de mogelijkheden en wie weet zit jij deze zomer op Ameland!