Selecteer een pagina

Bij het kiezen van een vakantiebestemming is het voor veel mensen een keuze maken uit verschillende opties. Zowel binnen als buiten Europa zijn er veel leuke bestemmingen waar je een fijne vakantie kunt hebben. Toch zijn er bepaalde landen populairder dan andere landen. Spanje is zo’n land, het land in zuid-Europa is al jaren enorm in trek bij Nederlandse vakantiegangers en dat is wat ons betreft niet voor niets. Ben jij al ooit in Spanje op vakantie geweest?

Prachtige vakantiebestemmingen

Spanje is een groot land, en het land kent dan ook veel verschillende regio’s waar jij een heerlijke vakantie kunt vieren. Zo heb je in het noorden van het land de Costa Brava, heb je in het zuiden een aantal prachtige badplaatsen zoals Malaga en Almeria, en heeft het land bovendien een aantal mooie eilanden waar je kunt verblijven. Wat je ook zoekt in een vakantie, in Spanje ga je het ongetwijfeld vinden.

Alle soorten vakanties mogelijk

Door de grote diversiteit aan bestemmingen kun je ook verschillende soorten vakanties boeken in Spanje. Zo zijn er veel resorts waar je een heerlijke all inclusive reis naar Spanje kunt boeken. Ook campings en vakantieparken in Spanje zijn er in overvloed, plekken waar je helemaal tot rust kunt komen. Ben je liefhebber van een actieve vakantie, ook dan kun je je in Spanje goed vermaken. Watersport is iets wat je in veel badplaatsen tegenkomt, en door de vele hoogteverschillen die het land kent zijn ook liefhebbers van wandelen en fietsen hier in het juiste land.

Eilandengroepen

Het land Spanje kent ook verschillende leuke eilandengroepen die ook erg geschikt zijn voor een vakantie. Aan de oostkant van het land vind je bijvoorbeeld de eilandengroep Balearen. Tot deze eilandengroep behoren onder andere Mallorca en Ibiza. Wat verder van het vasteland vind je de Canarische eilanden, die ter hoogte van Marokko in de Atlantische Oceaan liggen. De populaire vakantiebestemmingen Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote behoren onder andere tot deze eilandengroep.

Kortom, Spanje is een geweldig vakantieland dat veel te bieden heeft, en waar je ongetwijfeld een heerlijke vakantie tegemoet gaat.