Selecteer een pagina

Tijdens de feestdagen en in het hoogseizoen in Duitsland is het een stuk duurder reizen dan erbuiten. Hoe diep willen de ouders daadwerkelijk in hun zakken graaien? Hieronder geven we tips. Kinderen zijn vooral erg gelukkig tijdens de vakantie, maar de kosten van de reizen tijdens het hoofdseizoen zijn niet te onderschatten. Holiday komt van het Latijnse “feria” wat “vaste” betekent. Die “vaste vakantiedagen” worden vooral door de luchtvaartmaatschappijen gevierd. In de schoolvakanties betalen ouders tot wel 60 procent meer voor hun tickets en hotel in Duitsland. Het lijkt erg oneerlijk, maar dat zijn nu eenmaal de marktwetten van vraag en aanbod.

Ticketprijzen naar Duitsland

Zodanig is het inderdaad geen verrassing dat ticketprijzen tijdens de feestdagen en het hoofdseizoen stijgen als de ouders alleen in deze tijd met schoolgaande kinderen reizen. Toch kunnen gezinnen er wel iets aan veranderen. Als gezinnen bijvoorbeeld voor de zomermaanden boeken kunnen ze zo’n zeven procent besparen op de reis. Dat kan toch snel tot een leuk bedrag oplopen wat ook goed op vakantie gebruikt kan worden. Last minutes zijn meestal geen goede optie voor gezinnen. Die zijn vaak maar voor twee personen of zijn niet geschikt voor gezinnen. Last minutes zijn meestal reizen geschikt voor jongeren met veel uitgaansgelegenheden. Dus vroeg boeken is een must als gezin om niet de hoofdprijs te willen betalen.

Flexibel hotels vergelijken in Duitsland

Een volgende tip is om zo flexibel mogelijk te zijn. Mocht het bijvoorbeeld lukken om in februari te vertrekken, dan kunt u al voor ongeveer driehonderd euro per persoon naar Turkije. Dit zal uiteraard erg moeilijk worden met de school van de kinderen, maar houdt het toch in uw achterhoofd. Gezinnen schaffen vaak dure vliegtickets aan op aanbevelingen van touroperators, omdat die bepaalde plek erg geschikt is voor hun kinderen. De ouders zijn er anders bang voor dat de kinderen geen leuke vakantie zouden hebben en nemen maar het zekere voor het onzekere. Hier kunt u ook wat flexibeler in zijn. Kinderen zijn meestal al blij als ze kunnen zwemmen en dan maakt het ze niets uit of het nou het zwembad of het strand is. Laat u zich dus niets aanpraten en zoek zelf de meest geschikte vakantie naar Duitsland uit. Vlieg bijvoorbeeld naar Luchthaven Dusseldorf. Vanaf daar kun je eenvoudig per huurauto of het openbaar vervoer het land verder verkennen.

Hoe zit het met de rechten van de consument met online boekingen?

De vlucht of reizen thuis boeken is snel en gemakkelijk. Maar als men helaas van gedachten verandert moet men annuleringskosten betalen. Een haastige klik kan dan duur uitpakken. Een boeking gaat bijna altijd gepaard met meerdere kosten. Men heeft weinig rechten met het boeken via het internet of de telefoon. Het is daarom ook aanbevolen om altijd eerst de beoordelingen van de accommodatie en van de luchtvaartmaatschappij te controleren op het net om een ​​volledig beeld van het aanbod te krijgen. In het geval van tekortkomingen (zoals een vuil hotel of slecht eten) is de reisorganisatie aansprakelijk. Speciale aandacht moet worden geschonken aan het correct invoeren van de gegevens. Wie een fout maakt zal vaak een vergoeding moeten betalen of moet zelfs omboeken.

Met welke trucs werken online reisaanbieders?
De oudste truc is om niet alle kosten te geven. Bijvoorbeeld om de belastingen eerst te verbergen en pas te laten verschijnen in de laatste reserveringsstap. Dit is nu gelukkig in de hele EU verboden. Ondanks dit houden veel aanbieders zich niet goed aan de regels. In een studie van de Europese Commissie kwam vorig jaar aan het licht dat er “dringend behoefte aan verbetering” was. Zo’n 38 procent van de Europese markten houdt zich niet goed aan de regels. Met een tweede truc moeten mensen vaak betalen met een creditcard of een coldcard. Als de creditcard niet goed is gaan de kosten vaak omhoog. Een andere truc is gericht op de psychologie: “nog maar 1 kamer beschikbaar” met de informatie voor de consumenten om maar snel te boeken. Of dit echt waar is, kan je niet controleren. In het bijzonder worden boekingssites met vluchten vaak verdacht prijzen veelvuldig te verhogen, waardoor de klant snel boekt uit angst voor verdere prijsstijgingen.